Pagina's

dinsdag 11 januari 2011

Springbok met Chocoladesaus

Bereidingstijd: 15 minuten.
Aantal personen: 2.

Springbok met chocoladesaus geserveerd met exquisa aardappelen in de schil en doperwtjes samen met worteltjes.

Het vlees van een antilope is zeer smakelijk en zeer mals.

Ik heb het antilope vlees op een halfhoog wokvuur gebakken.
Het vlees is in de pan gegaan en daarna gelijk ingesmeerd met de overige Franse mosterd en vleeskruiden.
Zodra ik hiermee klaar was, heb ik het vlees omgedraaid en het antilope vlees dezelfde tijd gegeven om te bakken.
Hierdoor was het antilope vlees aan de binnenkant mooi rood en warm.

Haal het antilope vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen.

Voor een gladde saus, zeef de saus voordat u de slagroom toe gaat voegen.

***

Controleren hoe gaar het vlees is:

Om te bepalen hoe gaar het vlees is, kan u het met uw vingers gaan voelen hoe stevig het vlees is.
Rood/rauw: Houdt uw hand ontspannen en voel aan de muis van de hand (het gedeelte tussen de duim en de wijsvinger van de handpalm).
Als het gebakken vlees zo aanvoelt is het van binnen rood.

Roze: Houdt uw hand gestrekt en voel aan de muis van de hand.
Als het gebakken vlees zo aanvoelt is het vlees aan de binnenkant roze.

Doorbakken: Strek de hand en spreid de vingers en de duim, en voel aan de muis van de hand.
Als het gebakken vlees zo aanvoelt is het vlees helemaal gegaard.

***

Het recept van de Springbok met Chocoladesaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten