Recepten uit de hele wereld bereid door mij. Per week probeer ik 1 à 2 nieuwe gerechten uit voor mijn recepten-site. Momenteel zijn er 465+ recepten aanwezig.
woensdag 10 november 2010
Joe Sek Tsjoi (Chinese groentesalade)
Bereidingstijd: 40 minuten.
Aantal personen: 4.
Wanneer u deze salade serveert, zorg ervoor dat dit het laatste is dat u serveert voordat u gaat zitten.
Anders loopt u kans dat u te laat bent om nog voor u zelf te kunnen opdienen.
Ik heb voor dit gerecht de paksoi gekozen, maar als u ijsbergsla gebruikt is het een stukje knapperiger.
De paksoi heb ik bij het eerste begin van het groen afgesneden.
Voor het gemak heb ik lychees uit blik gebruikt en de bamboescheuten zijn in reepjes van 1 à 2 millimeter gesneden.
De knoflook: voor dit heb ik een kleine bol knoflook gebruikt die uit 1 teen bestaat, hiervan heb ik 1 kwart van gebruikt.
De kleine bollen knoflook hebben geen bittere kern.
De knoflook heb ik ragfijn gehakt.
De sesamolie geeft een lichte nootachtige smaak aan deze salade.
Het sesamzaad kunt u desgewenst halveren.
Het recept van de Joe Sek Tsjoi (Chinese groentesalade)
Labels:
bamboescheuten,
china,
gember,
knoflook,
lychees,
paksoi,
rijstwijn,
sesamzaad,
sojasaus,
taugé,
vegetarisch
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten