Pagina's

dinsdag 5 oktober 2010

Nasi Istimewa


Bereidingstijd: 45 minuten (indien de rijst al gaar is).
Aantal personen: 3.
Techniek: Roerbakken en koken.

Kruidige Nasi Goreng met verse groenten.

Istimewa is Maleis voor 'heel bijzonder'.
In Indonesië wordt het vaak gebruikt in restaurants om de lekkerste nasi van het huis aan te duiden.
Het lekkerste is het om rijst van de vorige dag te gebruiken.

Om de rijst te koken zonder af te hoeven gieten gebruik ik op elke kom rijst 1,25 kom water, die kook ik op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten en dan nog 10 minuten laten staan met het deksel op de pan om het gaar te laten worden.
U kunt kiezen uit verschillende soorten rijst, bijvoorbeeld snelkookrijst of gewone kookrijst.
Voor dit gerecht heb ik pandan rijst gebruikt.

Het recept van de Nasi Istimewa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten