Pagina's

maandag 31 januari 2011

Hawaïaanse Rollade

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 4.

De Hawaïaanse rollade geserveerd met Roseval aardappels en wilde spinazie.

Hoe lager de temperatuur in de oven, hoe langer het duurt voordat het vlees gegaard is.
Maar het voordeel is dat het vlees mals en sappig blijft.
Een gemakkelijk hulpmiddel voor het garen van het vlees is een kerntemperatuurmeter.

***

Kerntemperatuur van de rollade:

Rollade even aanbraden voor de kleur, oven op 100 graden en kerntemperatuur op 70 graden.
Dan is het vlees mals en sappig.

***

Tijdens het garen van het vlees kunt u de aardappelen schillen en koken in het water met een beetje zout.
De Roseval aardappels zijn gaar wanneer u er gemakkelijk met een vork door de aardappel heenprikt (ongeveer 35 à 40 minuten nadat het op het vuur gezet is).

De wilde spinazie wast u eerst en uit laten lekken.
Vervolgens pakt u elk struikje beet en draai het onderste gedeelte eraf vlak bij de wortel.
De wilde spinazie heb ik in een beetje olijfolie gebakken op hoog vuur en gekruid met een beetje 4-seizoenenpeper en zout.
Het is klaar wanneer de bladeren helemaal geslonken zijn.
Het slinken van de wilde spinazie gaat vrij snel.

De overgebleven marinade kan met het braadvet vermengd worden en ingekookt om een saus ervan te maken.

Het recept van de Hawaïaanse Rollade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten