Pagina's

maandag 31 januari 2011

Nigeriaanse Vleesstoofpot

Bereidingstijd: 3 uur en 45 minuten.
Aantal personen: 4.

Een stoofpot gemaakt van ossenstaart, rundvlees en kipfilet geserveerd met cassave friet.
De vleesstoofpot is mild van smaak.
In dit gerecht wordt gebruik gemaakt van palmolie.

* Palmolie:

Palmolie is plantaardige olie die hoofdzakelijk wordt gewonnen uit de vruchten van de oliepalm. Een andere soort die palmolie levert, is de coyolpalm. Palmolie bevat een hoog percentage verzadigde vetten en anti-oxidanten.

Palmolie wordt gebruikt in margarine, frituurolie, aardappelchips, tarochips, soepen, sauzen en koekjes, als grondstof voor de productie van zeep en andere detergenten, biodiesel en als brandstof voor de opwekking van zogeheten groene stroom.

De snackbranche is zich de laatste jaren gaan richten op het terugdringen van het gebruik van verzadigde vetten, in een poging gezonder voedsel te verkopen. Daardoor is bijvoorbeeld de fastfood-keten McDonald's meer raapzaadolie gaan gebruiken in plaats van palmolie.

Het recept van de Nigeriaanse vleesstoofpot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten